Ser twarogowy GUSTO Wędzony wyróżnia się smakiem, konsystencją i aromatem, a co najważniejsze jest wędzony w prawdziwej wędzarni dymem z drewna liściastego. Warto spróbować i ocenić jego smak.
GUSTO to sery twarogowe stworzone z myślą o osobach, które poszukują czegoś wyjątkowego. W ofercie dostępny jest poza wędzonym ser o naturalnym smaku oraz wersje z posypkami: gyros, papryka i pieprz z czosnkiem.
Sery GUSTO posiadają certyfikat bezglutenowości. Zapewnia o tym licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa, z którego korzystają tylko producenci, którzy posiadają licencję Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Jest on gwarancją bezpieczeństwa dla osób, które muszą lub chcą spożywać produkty bez zawartości glutenu.
Twarogi GUSTO to skarby, które można wykorzystać na mnóstwo sposobów. Są niezastąpione w sezonie grillowym, bo możemy je zapiekać z boczkiem, szynką, warzywami. Mogą być składnikiem tradycyjnych mielonych, które dzięki nim nabiorą egzotycznego smaku. Zwolennicy prostoty położą plastry na kanapce, dorzucając liść sałaty albo plasterek pomidora. Nieposkromieni wynalazcy przepisów na sałatkę powitają z radością nowe możliwości komponowania z nich ulubionego dania. Będą świetne do nadziewania naleśników, faszerowania pierogów, pieczarek, jako składnik zapiekanek i innych przysmaków. Zrobią wrażenie na gościach podane na deskach serów.