Pascha z bakaliami

« wróć

Składniki:
- 2 litry mleko 3,2% z Czarnocina
- 1/2 litra kwaśnej śmietany z Czarnocina
- 6 jajek
- 250 g masła extra z Czarnocina
- 3/4 szklanki cukru pudru
- owoce kandyzowane i bakalie – ok. 150 g
- laska wanilii

Przygotowanie:
Mleko zagotować, wrzucić rozciętą laskę wanilii. Jajka zmiksować ze śmietaną i wlewać powoli do mleka. Masa ulegnie zwarzeniu i oddzieli się serwatka. Usunąć laskę wanilii. Powstałą masę odcedzić przez gazę i odstawić na kilka godzin. Miękkie masło zmiksować z cukrem, a następnie dodawać odciśniętą masę twarogową. Dodać bakalie i kandyzowane owoce. Całość włożyć do wybranej formy i wstawić do lodówki. Dekorować owocami kandyzowanymi.

Przepisy
Zobacz więcej przepisów